Ásotthalmon, Hódmezővásárhelyen és Röszkén is találtak illegális bevándorlókat a rendőrök csütörtökön. Az Országos Rendőr-főkapitányság tegnap közölt adatai szerint aznap összesen 140 határsértőt tartóztattak fel az országban. 


Összesen 140 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök az ország területén csütörtökön – közölte tegnap az Országos Rendőr-főkapitányság. Az adatokból az is kiderült, hogy Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 8 csoportban 80 határsértőre bukkantak Ásotthalmon, Hódmezővásárhelyen és Röszkén. Bács-Kiskun vármegyében pedig 14 határsértőt tartóztattak fel Balotaszálláson és Kiskunmajsán. De találtak illegális bevándorlókat Budapesten, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Nógrád, Pest és Vas vármegyében is.


A biztonsági határkerítés Csongrád-Csanád vármegyei szakaszánál 232 embert sikerült megakadályozni abban, hogy illegálisan átlépje az országhatárt.


Közben Novák Katalin köztársasági elnök csütörtökön fogadta Milo Djukanovic montenegrói elnököt a Sándor-palotában, ahol az illegális migráció volt az egyik téma. A megbeszélésen szóba került a déli útvonalon felerősödő migrációs nyomás is, a két elnök egyetértett abban, hogy az illegális migrációt meg kell állítani. Novák Katalin rámutatott, Magyarország 2015 óta nagy erőfeszítéseket hajt végre, hogy megvédje az Európai Unió határait az illegális migrációtól.


Elhangzott az is, hogy az elmúlt időszak kihívásai még inkább rámutatnak arra, hogy az Európában jelentkező problémák csak a nyugat-balkáni országok bevonásával és mielőbbi integrációjával kezelhetők, Európa biztonságának pedig fontos feltétele a nyugat-balkáni régió stabilitása – hangsúlyozták. Novák Katalin biztosította Montenegró elnökét, hogy Magyarország továbbra is elkötelezett támogatója Montenegró, valamint a térség mihamarabbi európai uniós integrációjának.