A Szegedi Járási Ügyészség bíróság elé állítja azt a Szeged környéki férfit, aki a kutyája éheztetésével és tartásával okozott különös szenvedést az állatnak.

A megalapozott gyanú szerint a Szeged környéki faluban élő férfi 2019. év nyara óta egy másik faluban dolgozott, s csak havonta., az év vége felé kéthavonta járt haza. Ennek ellenére a kutyáját kikötve tartotta, élelmezéséről, vízzel történő ellátásáról nem gondoskodott több héten keresztül.

A kutyát végül 2019. október 9. napján az önkormányzat dolgozói vitték el és gondoskodtak ideiglenes elhelyezéséről. Az állattal történő bánásmód alkalmas volt arra, hogy maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza, állapota a senyves, vagyis a legsúlyosabb kategóriába volt sorolható, tömegcsökkenése az ideális testtömeghez viszonyítva több mint 60 %-os mértékű volt.

Amennyiben a kutyát nem emelték volna ki a környezetéből, úgy néhány napon belül elpusztult volna. A tartós kikötés megakadályozta az állat táplálékkeresési ösztönét, nagyban hozzájárult feltalálási állapotához, éhezése és szomjazása különös szenvedést okozott a kutyának.

A járási ügyészség a vádlottat állatkínzás bűntettével vádolja.

A járási ügyészség a férfit gyorsított eljárás keretében állítja bíróság elé.