Nagy Péter, a Szegedi Lelkesedés SK súlyemelője edzőtáborban készül. Ördögh István tanítványa az áprilisi izraeli Európa-bajnokságra edz. A +105 kilogrammban versenyző olimpikon már túl van két versenyen.
 
Nagy Péter számára komoly kihívás 2014. Szeged első olimpikon súlyemelője 2016-ban szeretne ott lenni Rio de Janeiróban az ötkarikás játékokon. Ehhez a novemberi, kazahsztáni világbajnokságon kell majd a magyar válogatottnak, köztük a Szegedi Lelkesedés SK sportolójának jól szerepelnie.

– Újból edzőtáborban vagyok, már volt egy kéthetes tatai felkészülésem, ami nagyon hasznos volt. Napi két foglalkozás szerepel a programban, ideális, nyugodt körülmények között készülhetek. Az edzésmunkában változtattunk, nagyon bízom benne, hogy ezt a világbajnokságon már kamatoztatni tudom, és az megmutatkozik majd a jó eredményben.

Nagy Péter a közelmúltban a Savaria-kupán lépett dobogóra. Az idény második versenye volt. A Lelkesedés sportolója szakításban 185-öt, lökésben 215-öt teljesített Szombathelyen.

– Lökésben közel voltam a 228-hoz is, csak elvitt a súly. Ez mindenképpen biztató, hiszen még sohasem értem el ilyen jó eredményeket az idény elején. Az Eb egy tesztverseny lesz. Izraelben április 5-étől 13-áig rendezik a kontinensviadalt. Nem itt szeretnék nagyot emelni, hanem majd a novemberi világbajnokságon. Ez egy jó tesztverseny lesz, élesben mérhetem le, hogy hol tartok, min kell esetleg változtatnom. A vébé hihetetlen fontos lesz. A magyar válogatott itt szerezhet kvótát, kvótákat. Ezt nem én, hanem a csapat harcolhatja ki, így egy jó szerepléssel már idén szerezhetünk indulási jogot a riói ötkarikás játékokra.

Nagy Péter is követi a trendet, a közelmúltban létrehozta versenyzői Facebook-oldalát. Nem várt sikerrel indult a kezdeményezés, már több mint 500 rajongóval rendelkezik az oldal.

– Nagyon örülök neki, hogy ennyien kedvelnek, ez is erőt ad nekem. Friss híreket, mostani és régi fotókat tettünk fel az oldalra, amelynek van egy szerkesztője. Bízom benne, hogy ha jó eredményeket érek el, akkor még többen csatlakoznak hozzánk – fejezte be a beszélgetést Nagy Péter.