A legtöbb önkéntes munkaórát teljesített diákjának nevezheti magát a JAG tizedikes kiválósága, Tóth Botond. A fiatalember 2016-ban fog érettségizni, ő már abba a korosztályba tartozik, akik csak akkor tehetik le vizsgáikat, ha teljesítettek minimum 50 óra önkéntes munkát. Botond ebben már élen jár: ő ugyanis eddig 52 órát tudott le, amelyért az iskola Oklevéllel tüntette ki. Önkéntes munkáját nyáron végezte: behívót kézbesített a Vöröskeresztnél, és dolgozott a makói múzeum jéggyári raktárának kiürítésén is. Mint mondja, utóbbi megterhelőbb volt, hisz reggeltől délutánig nehéz fizikai munkát végeztek társaival, de örült, hogy részt vehetett benne. 

– Jó ötletnek tartom az önkénteskedést, hisz az tudatosságra, felelősségre neveli az ifjúságot, ám némi átgondolatlanságot véltem felfedezni a rendszerben – fogalmaz. Botond úgy érzi, közvetlenül nem tudott segíteni az embereken, pedig épp ez lenne a legfőbb célja az dolognak. Szívesen olvasott volna verset ovisoknak vagy segített volna az idősek otthonában, de Makón erre még nem adódott lehetőség. Ahhoz, hogy valaki ezeken a helyeken segítsen, az intézménynek kell szerződést kötnie az állammal, amelyben a felek megegyeznek az önkénteskedésről. Mivel Makón a legtöbb szervezet nem rendelkezik ilyen egyezséggel, a fiatalok nem is dolgozhatnak ott, pedig igény ezek szerint lenne rá.

A tudatos és segítőkész fiatal a tanulásban éppúgy megállja helyét, mint a sportban. Óvódás kora óta aikidózik, jelenleg kék öves és két kyu fokozattal rendelkezik. Botond nemcsak önvédelmi céllal edz hetente kétszer a makói Budo Klubban, hanem a mozgás öröméért is. Igaz, fizikailag és szellemileg egyaránt megterheli, de a sport egyúttal ki is kapcsolja. Angol fakultációs, ám kedvenc tantárgya szintén a sporthoz áll közel; az úszást kedveli leginkább. Amikor csak teheti, szívesen mozog, akár a kutyájával is, emellett barátaival üti el szabadidejét.