A látogatók „pop-up" kávézóban üldögélhetnek, és este gyepen fekve nézhetik meg a Hair Dóm téri előadását. A piknikhangulat fontos szerepet kap az ENTER-napon.

Már hajnalban elkezdik gyeptéglákkal beborítani a REÖK átriumát október 26-án, hogy reggel tízkor füvesített tér várja az ENTER-fesztivál látogatóit. Az ingyenes nyílt nap több szempontból is különleges lesz, így például a máskor kiállításoknak teret adó átrium benépesül egy „pop-up", vagyis ideiglenesen felbukkanó kávézó vendégeivel.

Az egész napos programkavalkádra legkorábban érkezőket ajándék vattacukorral lepik meg. A kávézó is különlegességekkel várja a betérőket, hiszen lehet itt majd – a feketén és a frissítőkön kívül – REÖK-fröccsöt is kapni. Utóbbi titkos recept alapján készül kizárólag erre a napra. Egy portrérajzoló és állandó zongorakíséret biztosítja a piknikhangulatot a rögtönzött kertben.
Fenyő Iván a REÖK-ben

Az ENTER-nap után, október 28-án máris színházzal folytatódik a művészeti központ műsorkínálata. Fenyő Iván főszereplésével kerül színre A Grönholm- módszer című darab, amely négy, munkafelvételire érkező emberről szól, akiknek bizarr feladatokat kell megoldaniuk. Jegyeket elővételben 1500, az előadás napján 2000 forintért lehet váltani.

Szükség is lesz a pihenőövezetre, mert a gyors egymásutánban váltakozó programok könnyen kultúrsokkot okozhatnak a résztvevőknek. Tárlatvezetéseken vehetnek részt, pánikszobában tesztelhetik leleményességüket, közösen táncolhatnak a Szeged Táncegyüttessel, kétperceseket mutat be nekik a Szegedi Kortárs Balett, Dusha Béla fényképezőgépével örökíti meg őket, beleshetnek Árnyas Koppány festőműtermébe, a Szegedi Nemzeti Színház művészeitől irodalmi csemegéket kapnak, Fullajtár Andrea pedig monodrámáját hozza erre a napra.

Este fél 9-től, közvetlenül a palota homlokzatán látható különleges fényfestés és lézershow, valamint Akkezdet Phiai és Kemény Zsófi képzőművészeti slam poetryje után a Szegedi Szabadtéri Játékok 2010-es előadását, a Hair című hippimusicalt nézhetik meg az ENTER-nap résztvevői. A Dolhai Attila és Szemenyei János főszereplésével bemutatott előadást izgalmas körülmények között lehet látni. A felvételt a plafonra vetítik, a fűre terített pokrócokon fekve, popcornt majszolgatva élvezhetik a népszerű darabot azok, akik reggel tíztől leggyorsabban regisztrálnak a programra.