Csongrád - A Sághy Mihály kollégium régi, használaton kívüli társalgóját táncteremnek alakították át, amelyet a Múzsa Alapfokú Művészeti iskola növendékei használnak majd.


Az új táncterembe rugalmas padlózat került, lefektették a speciális táncszőnyeget, korlátot szereltek fel, a falra pedig a tánchoz elengedhetetlenül szükséges tükrök kerültek. A munkában részt vettek a faiparis diákok, valamint Wágner József üveges is, aki a tükrök szállítását, le- és felszerelését végezte. 

A történet előzménye még 2012 nyarára vezethető vissza. Ekkor történt ugyanis, hogy a 2004 óta a Síp Iskolában működő Múzsának a csongrádi képviselő testület határozatának értelmében el kellett hagynia az épületet. - Már jó ideje szó volt arról, hogy az önkormányzat más módon szeretné hasznosítani a Síp iskola épületét. 2004-ben költözhettünk be az épületbe, ahol akkor még működött az általános iskola is. Az évek során kialakítottunk két képzőművészeti termet, zene, magánének és balett termet is az irodáink mellett – emlékezett vissza Török Mária, a Múzsa Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója.

A Múzsa 400 diákot oktat Csongrádon több iskolában is, valamint Csanyteleken és Bakson, közülük 70 százalék hátrányos helyzetű - tőlük nem szednek térítési díjat.

Amikor kiderült, hogy el kell hagyniuk az iskola épületet, próbáltak helyet találni a további működéshez. Ekkor jött a lehetőség, hogy a Batsányi János Gimnázium befogadja a művészeti iskolát. Kis Attila, a CSOK igazgatója rendelkezésükre bocsájtott egy irodát és néhány termet. – Sajnos tánctermet nem tudtunk kialakítani a gimnáziumban, ezért megkerestem a Sághy vezetőjét, aki szívesen segített nekünk, hiszen a mindennapos testnevelés bevezetésével már bennük is felmerült az igény. A kész táncterem kettős érdekeket szolgál, hiszen a Sághy tanulói is használhatják és még bevételt is produkálhat számukra, ha bérbe adják sportfoglalkozásokra. Mi sajnos nem tudjuk még használni, de nagyon örülök, hogy jó helyen van a terem - mondta Török Mária.