Pápai áldásokat vehettek át az október 28-i szentmise keretében azok, akik kiemelkedően sokat tettek az algyői egyházközségért és Algyő nagyközség szegényeiért.
Herczeg Józsefné, Juhász Sándorné, Boldizsár András részesült pápai áldásban. Az erről szóló oklevelet a pápai államtitkárság küldte meg dr. Benyik György plébánosnak. Ezt az áldást különleges alkalmakra a plébános vagy püspök felterjesztésére egy külön okmányban jelzi a pápai protokoll iroda.
- Herczeg Józsefné több éves karitatív és szociális munkájáért kapta a kitüntetést. Ezzel a településen élő szegények gondozására hívjuk fel a lakosság figyelmét – válaszolta az Algyői Hírmondó kérdésére dr. Benyik György. Juhász Sándorné a több évtizedes önkéntesen végzett templom gondozói munkásságáért kapta a pápai áldást. Boldizsár András az egyházközségért végzett több évtizedes munkájáért vehette át a pápai áldást és a róla szóló okmányt. A magas helyről szóló megtiszteltetést dr. Benyik György plébános Mádi György nyugdíjas kisegítővel együtt és a szentmisén megjelent nagyszámú hívek jelenlétében adta a kitüntetetteknek.
A szentmisén a Szeged Tarjánvárosi Lumen együttes, az azt kísérő bensőséges ünnepségen pedig az algyői Parlandó énekkar énekelt.
A jeles eseményrôl szóló képek megtalálhatók, a tarjáni plébánia honlapján:http://szegedtarjanplebania.hu/2012-10-28-Jubilans-hazasok-Algyo.html