Egy évben három alkalommal pontozzák a tantermek dekorációját, jutalmul a győztes osztály olyan programot szervez, amilyet szeretne. A frissen iskolába lépők lelkesebbek – jegyezte meg Faragó Klára igazgató.

Régi hagyományra tekint vissza ez a verseny – mondta el Faragó Klára. Az iskola igazgatója kifejtette: már évek óta szokás, hogy tanterem díszítési versenyt hirdetnek az osztályok között, azonban most talán második éve teszik ezt úgy, hogy tétje is van a dolognak, így nagyobb az aktivitás is. Minden osztálynak megvan a tanterme, csak néhány szakterem az, amelynek nincs egy évre állandó lakója. Ez most az őszi dekoráció időszaka, egy évben három alkalommal pontoznak, jutalmul a győztes osztály az év végén egy tanítás nélküli nap keretében olyan programot szervez, amilyet szeretne, és ez motiválja a diákokat – magyarázta.

Leszögezte: most még eredményeket, részeredményeket nem mondhat a pontozóbizottság, de évek óta megfigyelhető trend, hogy a kilencedikesek a leg lelkesebbek és kreatívabbak, utána egy kicsit lanyhul a lendület. Ott például semmi jóra nem lehet számítani, ahol még a tavaly karácsonyi dekoráció van a falakon, de ilyen nem nagyon fordul elő – tette hozzá.
Molnár Attila / Promenád