„Tavaszra már jók lehetünk…” – és tényleg! A mondat, amit a csapat vezetője, Koczka Gergő nyilatkozott a szezon elején, kezd egyre jobban beigazolódni. Az összetartó, egyre népesebb közösségben mindenkit egy cél vezérel, a legjobbnak lenni. A munka kezd beérni, tavaszra még nagyobb eredmények várhatóak.

A Koczka Kézisuli U8-as fiú szivacskézilabda csapata a Zsombói KK-val mérkőzött meg október 27-én. A szombat délutáni felkészülési mérkőzésen, hiányos szakmai stábbal (Koczka Dorina a makói csapatával bajnoki mérkőzést játszott Orosházán) az Erima országos bajnokságra készülő fiúcsapat néhány tagja szerepelt, kiegészülve a lánycsapat kapusával. A barátságos mérkőzés külön pikantériájának bizonyult, hogy a szeptember végén megrendezett hazai felkészülési tornán, nagy küzdelemben döntetlent játszott a két csapat. Ezúttal nem volt kérdés az eredmény tekintetében, már az első perctől kezdve irányította a mérkőzést a vásárhelyi gárda. A két klub remek kapcsolatot ápol, kölcsönösen segíti egymást a felkészülésben, rendszeresen megmérkőznek a csapatok. A hétvégi mérkőzés teljes mértékben a felkészülést szolgálta, az eredmény nem is került jegyzetelésre, ám szemmel láthatóan egyre erősebb a Kézisulis csapat. Minden pályára lépő játékos nagy dicséretet érdemel, kiváló csapatmunkával, az idény eddigi legjobb játékát mutatták.

Koczka Gergő: Remek mérkőzést játszottunk a hétvégén a vendéglátóinkkal. Örülök, mert több volt a pozitívum, mint a negatívum a játékunkban. Akadnak azért hibáink, amelyek sürgősen kijavításra szorulnak. Szerencsére apróbb hibák ezek, testnevelés órán nem is lennének számottevőek, de a profi kézilabdában ennél pontosabban kell játszani, akármilyen fiatal az átlagéletkorunk. Gondolok itt, a még hatékonyabb helyzetkihasználásra, és a védekezésünk még erőszakosabbá formálására. Baranyi Milán a 6 éves irányítónk, ezúttal is bizonyította, nem véletlenül számít nagy tehetségnek a korosztályában, a hátán vitte a csapatot a gyors, és korát meghazudtoló játékával. Bízom benne, hogy még komolyabban veszi a sportágat, mert nagy lehetőségeket látok benne, együtt sikeresek lehetünk. A tornagyőzelmünk és az eredményeink hírére számtalan gyermek csatlakozott hozzánk, közülük többen is hamar alapjátékosainkká váltak, beilleszkedtek a csapatba. Bátran kijelenthetem, hogy kiváló együttesek formálódnak nálunk mind fiú, mind lány vonalon. A jövőben még nagyobb hangsúlyt fektetünk az iskoláskorú kézilabdázásra, várunk szeretettel mindenkit, aki kedvet érez a kézilabdázás iránt.
Koczka Gergő/promenád