Szuperrangadót rendeznek a megyei I. osztályban, hiszen a listavezető Ásotthalom a jelenleg negyedik, otthon százszázalékos Algyőnél vendégeskedik.
A találkozó elé:

Az őszi hajrára fordulnak ezen a hétvégén a megyei I. osztály együttesei. Tíz mérkőzést tudtak már le a csapatok, öt áll még előttük, s az első kör utolsó harmadában bizony hatalmas tülekedés várható mind a mezőny élén, mind a hátsó, veszélyeztetett régióban.

A tabellát jelenleg a 25 pontos Ásotthalom vezeti jobb gólkülönbsége révén az ugyancsak 25 pontos, a Szeged 2011 fiókgárdájaként működő Kiskundorozsma előtt. A harmadik Sándorfalva – mely zsinórban nyolc meccset nyert – 24 pontot gyűjtött, míg szorosan tapad rájuk 23 ponttal az Algyő, a 20 ponttal rendelkező Csongrád pedig alig várja valamelyik alakulat botlását. Az éllovasokra még rendkívül kemény megmérettetések várnak egyébként a hátralévő őszi játéknapokon, a legnagyobb derbik csak most következnek. Az Ásotthalom és az Algyő is játszik még a mai találkozót követően a Sándorfalvával és a Dorozsmával is.

Ami a házigazdákat illeti, szeptember 8-a óta őrzik veretlenségüket, hazai pályán pedig eddig valamennyi mérkőzésüket megnyerték. Az UTC vendégeként elért 2-2-t követően 5-1-re ütötték ki odahaza az FK 1899 Szegedet, majd 3-1-re diadalmaskodtak a SZVSE vendégeként, azaz jó formában vannak. Ráadásul kétmeccses eltiltásból most térhet vissza két alapemberük, Hadár Attila és Takács Roland. Az eddigiek során 12 alkalommal eredményes Hadárt különösképpen motiválhatja, hogy miközben “pihent”, a csongrádi Bertók Gábor és a kisteleki Szél Róbert (13-13) megelőzték a mesterlövészek listáján. Akadnak még remek góllövők az Algyőben, hiszen Daróczi László 6-szor, Bogdán Péter 4-szer, Hegedűs Tibor 3-szor köszönt be az ellenfeleknek.

A vendégek szeptember 23-i kisteleki zakójukat követően zsinórban négy összecsapást húztak be. Legutolsó két fellépésük során a SZVSE-t és a Nagymágocsot is 4-1-gyel küldték haza Ásotthalomról, azaz ők sincsenek éppen gödörben. Eltiltott az ő oldalukon sincs. Legveszélyesebb támadójuk egyértelműen a 8 gólnál járó Baji Renátó, a többiek szépen megosztoznak a találatokon, 3-at eddig Szűcs Krisztián, Rencsár József és Török András vállalt.

Érdemes felidéznünk a közelmúlt történéseit is, hiszen szűk egy esztendővel ezelőtt, 2011. december 3-án az előző kiírás 17. fordulójában éppen Algyőn veszítette el veretlenségét az Ásotthalom, mely sokáig az első számú aranyesélyesnek számított, végül be kellett érnie a bronzzal. Azon a találkozón Hadár Attila duplázott, a 8. és a 68. percben szerzett két góljával győzött a csapata. A visszavágón, az utolsó játéknapon, 2012. június 16-án az Ásotthalom 4-1-es félidőt követően 4-3-ra nyert egy olyan mérkőzésen, mely igazából már egyik fél számára sem volt sorsdöntő jelentőségű, hiszen előtte biztosították harmadik, illetve negyedik helyüket. Szűcs Krisztián (2), Hatvani József és Bárdosi Nándor találataira akkor Orosházi Dániel, Daróczi László és Farkas Szilveszter felelt.

Forrás: SZEGEDma.hu