A Tisza Volán Zrt. a korábbi évekhez hasonlóan idén is csatlakozott a 2012. szeptember 22-i Európai Autómentes Naphoz.
A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. értesítése alapján, Szegedi Megyei Jogú Város Önkormányzata 2012. szeptember 22-én ismét csatlakozik az Európai Autómentes nap rendezvényeihez.
Az önkormányzat – általános kedvezményként – lehetőséget biztosít a Szeged helyi menetrend szerinti közlekedés igénybevételére azon utasoknak, akik a nap folyamán felmutatnak egy érvényes személygépjármű forgalmi engedélyt.
A Tisza Volán Zrt. által üzemeltetett, Szeged helyi menetrend szerinti közösségi közlekedésben egy személygépkocsi érvényes forgalmi engedélye kettő felnőtt és vele együtt utazó három gyermek, maximum öt fő számára jelent ingyenes utazást, a fent említett napon. Az érvényes forgalmi engedély az általános utazási bérlet funkcióját tölti be, és biztosítja az utazási jogosultságot.
Az ingyenes utazás igénybevételéhez nem kell a felmutatott és érvényes forgalmi engedélyben feltüntetett tulajdonos jelenlétét ellenőrizni.
A Tisza Volán Zrt. az Európai Autómentes Napon a közösségi közlekedést népszerűsítő kiállításon is részt vesz egy darab környezetkímélő autóbusszal. A kiállítás helyszíne a Dóm tér, Somogyi Könyvtár előtti területe 2012. szeptember 22-én, 10-18 óra között.
Tisztelettel: Gera István kereskedelmi és marketing igazgató, Sineger Attila mb. személyszállítási értékesítési igazgató