Kedves Magyar testvéreim, Hagyományőrzők!


     2007-ben megcsillant egy reménysugár, amikor Kelet és Nyugat magyarjai ezer év után először tartottak újra közös törzsi gyűlést. A történelem kereke akkor lassan, de biztosan fordulni kezdett. 2008-ban a hagyományőrzők vezetésével megvalósult a magyar összefogás, és 2010-ben Bugacon a hun-türk tudatú népek újkori törzsszövetsége. Most mi, magyarok visszük a zászlót, és Atilla unokái mind minket követnek. Ígéretünkhöz híven, 2012-ben ismét összehívjuk a Törzsi Gyűlést, a Kurultajt. Eljött a cselekvés ideje. Mutassunk utat testvéreinknek és példát a Nagyvilágnak jövőbe vetett hitünkkel.
     A Kurultaj szervezősége, a Turán Szövetség köszönetet mond a számtalan Kárpát-medencei magyar hagyományőrző csapatnak és civil szerveződésnek és mindazoknak az áldozatra kész magyar embereknek, akiknek munkája révén megvalósulhat Európa legnagyobb hagyományőrző ünnepe.
     A Kurultaj egy tiszta ünnep, a mi közös, nagy ünnepünk, amit minden magyar ember magáénak érezhet. Kifejezi ragaszkodásunkat saját hagyományunkhoz, és megmutatja a nemzeti összefogás erejét. Minden magyar hagyományőrző, aki a jelenlétével erősíti az ünnepet, a nemzeti összefogást építi. A Kurultaj nemzetközi viszonylatban is hatalmas méretűre nőtt, de megőrizte függetlenségét és pártok felettiségét, ugyanakkor kivívta azt a rangot, hogy minden nagyobb nemzeti elkötelezettségű mozgalom és párt egyaránt támogatja.
Tegyünk tanúbizonyságot róla, hogy a nemzeti hagyományőrzők megkerülhetetlenek Magyarország újjáépítésének kapcsán! Emlékezzünk közösen nagy őseinkre és történelemformáló tetteikre. Lássuk vendégül méltóképpen a hun és türk tudatú rokonnépeinket.

     Várunk mindenkit szeretettel az ünnepre. Találkozunk Bugacon, augusztus 10-12-én!

Áldás nemzetünkre!

Bíró András Zsolt