Autót vett és állandó helyiséget adott az önkormányzat az Algyői Faluvédő Polgárőr Egyesületnek a régi Fehér Iskolában.
A civilszervezetet nemrég vették föl a megyei polgárőrszövetségbe, 13 tagja június 23-án tette le az esküt. Mégsem most, hanem több mint egy évtizede alakult az egyesület, elsősorban azért, hogy a közbiztonságra vigyázzon a rendőröket segítve, emellett rendezvényeket biztosít és tart, tavasszal pedig szemétszüretet szervez évek óta: ez a község egyik legaktívabb civilszervezete. A csapatnak a gyöngyöspatai események után megszületett új polgárőrtörvény miatt kellett hivatalosan polgárőrséggé alakulnia. Szükség volt autóra, és egy olyan helyiségre is, ahol tárolhatják holmijukat, fölkészülhetnek a szolgálatra, és összejöveteleket is tarthatnak.
A terem és a Suzuki SX4 átadása alkalmából pénteken Bai István, az egyesület elnöke köszönetet mondott Herczeg József polgármesternek és a képviselő-testületnek, Batiz Istvánnak, a Csongrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövegsége elnökének, Zélity László ezredesnek, szegedi rendőrkapitánynak, a szintén jelenlévő körzeti megbízottaknak, és azt mondta, ahogyan eddig, ezután is folytatják a közös járőrözést.
A megyei szövetség 250 ezer forintot adott az algyői egyesületnek működésre, a helyi önkormányzat – a mostani adományon fölül – évente mintegy 400 ezer forinttal segít, ebből telik üzemanyagra és a helyiség rezsijére is.
Herczeg József polgármester lapunknak azt mondta, az új iskola elkészülte óta üresen álló másik két régi épületet is hasznosítani szeretné az önkormányzat. A zöld iskolában – ha lesz erre megfelelő pályázati támogatás – lakásokat alakítana ki a község, a sárga iskola pedig a tervek szerint idősek otthona lesz, csak előbb fel kell újítani.